Våga?

Ska man våga använda sina nya skor utan att impregnera dem först?? Take a walk on the wild side..
nääe, inte jag.


slösa!

Oj vad lätt det är att spendera pengar när man väl sätter igång :) Är hemma nu, aningens trött i fötterna men med en massa fina shoppingfynd. Nu måste jag dock hoppa in i duschen för om en timme ska jag upp på stan, valborgsmiddag på Lilla Örebro. Åh jag undrar vad det blir för underbara drinkar ikväll då!


spara/slösa

Jag känner en stark lust att spara undan pengarna jag fick av mamma och pappa, sitter och fingrar på internetbankens flik till 'överföringar', men jag måste fan lära mig att ha lite kul också! Men det är ju lite svårt när man inte vet om man har jobb till hösten eller inte. Dessutom har jag ju tagit från mitt sparkonto till hyran nu under våren och det vore ju bäst om jag satte tillbaka lite.. ARRGH! Okej, kompromiss. Jag jämnar ut sparkontona litegrann och sen har jag en budget kvar som jag får spendera. Så får det bli. Drinks are on me ikväll alltså? Hahaha det vore första gången isåfall.


110430

Tack vare mina fina föräldrar så kommer jag kunna betala hyran även denna månad :) Det firas med en liiiten shoppingtur med Carin idag, åh jag kommer inte ihåg sist jag hade mer än typ 16:- på kontot efter hyran och maten var betald. Jag kan äntligen köpa ett par träningshandskar!! Fan vad glad jag blir.

Men först måste jag läsa färdigt det jag inte hann igår, har två timmar på mig så det är dags att sätta igång!


soffa

Jag sitter i soffan och i soffan sitter jag.


trött!

Träningen gick bra förutom att jag fick slåss lite med två tjejer som också väldigt gärna ville använda kettlebells. Tur att jag är stark. Nu ska jag börja läsa den första boken skriven av allas vår egen Tomas Englund. Underbart. (kom igen Cecilia, fem veckor du klarar det! Bara fem veckor)


110429

Vet ni? Om en vecka idag kommer jag snart (okej om några timmar) vara på väg till huvudstaden. Och om en vecka ikväll ska jag på Queens of the stone age-konsert!

 

Nu ska jag dock klä på mig och cykla iväg till Gustavsvik. Min kurs börjar nästa vecka men jag vill ligga lite före så jag tänkte börja läsa redan idag. Egentligen skulle jag börjat läsa för längesen men ni vet hur det är. För övrigt så är det kanske bättre att ha litteraturen färskt i minnet också. Hur som, om jag någonsin ska komma iväg och träna idag så måste det ske på morgonen. Det vill säga, nu.


Pennyskutt

Om hon inte vore så sjukt snabb att det bara blir en svart skugga när man tar kort så skulle jag visa lite bilder på Penny för jag har spenderat kvällen med att busa med henne. Potatis-purjosoppan var för övrigt epic.

Däremot tycker jag inte om att få sms från jobbet kl 21 på kvällen. Då är arbetsdagen slut kan jag tycka.


???

img_4222 (MMS)

Är det meningen att ett myggbett(?) ska se ut så här?


walk

Har promenerat i över två timmar med Matilda ute på närkeslätten, gick till nåt ställe som hette Lindbacka och tillbaka, jag tror det blev lite över en mil. Det skulle varit sjukt tråkigt att gå ensam, men med sällskap och solsken är promenader riktigt great! Lagom trött i fötterna nu dock men jag tror att träningsvärken från igår släppte lite.

 

Nu ska maten förberedas och sen ska jag gå och handla lite om jag kan resa mig från soffan. Sen ska jag äta. Äta äta äta. Och äta lite mer. Potatis- och purjolökssoppa. Min favorit.



litteratur

Nu har jag varit på universitetet och fixat litteratur till utbildningens sista kurs, om ungefär fem veckor är jag färdigutbildad lärare! Gött. Självklart hittade jag inte alla böcker och några fanns bara som kursref. med det fixar sig. Lyckades även få tag i ett schema för kursen, fast med tanke på hur det ser ut så lär det ändras både en och två gånger. Nu kommer strax Matilda hit och vi ska gå ut och gå!


110428

Hinner inte blogga, ska till universitetet. hej!


tråkig kväll

Som sagt, tråkig kväll. Inget roligt alls händer. Jag har jordgubbar, men de är vattniga.


Fiskgratäng med vitvin- och sharlottenlöksås!

img_4212 (MMS)

Fiskgratäng med vitvin- och sharlottenlöksås!


hells yeah!

Jag blev nästan helt ensam på gymmet idag också, så himla skönt! Dock blir jag irriterad på knäböjen. Jag har kommit upp i de vikter nu som är för tunga på stången för att jag själv ska kunna lyfta dem över huvudet, jag behöver alltså en ställning och det finns såklart inte på Gustavsvik. Aja, än så länge funkar det väl och jag får fortsätta variera med frontböj men man vill ju kunna utvecklas också. Nåväl.

 

Nu har jag iallafall ätit lunch och svetten är lagom intorkad så det är nog dags att duscha snart.


110427

Okej, idag tänkte jag börja med att åka till Gustavsvik. Vill hinna träna innan alla andra gör det, men framför allt är det så skönt att träna på förmiddagen för då är det gjort sen. Senare idag måste jag städa för nu är det inte vackert i lägenheten. Så, intressant inlägg va? Himla tur att jag skrev det, hur hade er dag annars sett ut?


500!

Så många läsare hade jag idag! Näää, vi spelade 500 nyss höhöhö. Jag vann.
Nu kollar jag på Dox, det handlar om någon balettakademi i Paris, undrar hur många av dansarna som får psykoser inför stora uppsättningar?

Trött är jag också. Väldigt. Skulle vilja åka hem och träffa familjen imorgon men om jag ska hinna med träning och städning så hinner jag inte tyvärr. Det får bli någon annan gång.

Nu ska jag fortsätta titta på Dox. Tjing!


note to self

Att träna utan att äta efteråt fungerar verkligen inte för mig, jag gjorde nog handlingen till en mindre trevlig upplevelse då jag var/är matgrinig som faen!

Men nu blir det en asagod pastasallad så humöret borde snart vända!


heja!

Städningen fick ge vika för en cykeltur! Jag trodde aldrig att jag skulle komma iväg för hittills har jag aldrig cyklat ensam. Men efter lunch tog jag mig i kragen och begav mig ut. Det blev en ny väg så jag vet inte hur långt det var men jag var ute i 1h och 20min iallafall. Nu har jag duschat och snart ska jag åka iväg och veckohandla. Spännande! Hungrig som fan är jag också. Men mest nöjd.


flytta möbler

För övrigt så tycker jag att det är konstigt att grannen ovanför konstant flyttar runt sina möbler, ofta är det det sista jag hör på kvällen och det första jag hör på morgonen. Vad håller de på med?! Säkert nån köksstol eller nåt. Kan man lägga såna där tassar i brevinkastet kanske?


110426

Idag har jag ganska mycket att göra tyvärr, för det jag helst vill göra är att sätta mig på cykeln och ta en tur men det kanske jag inte har tid med. Vi får se. En hög prioritet är iallafall disken, fy fan vad jag vill ha diskmaskin! Fast det är väldigt lätt att diska, om man bara kommer igång.



Pennys mage verkar det för övrigt aldrig bli någon ordning på..

 


kvällsmat ute i det gröna

Det heter nämligen inte 'middag i det gröna' när det inträffar på en vardag, då säger man 'kvällsmat'! Kvällsmat i det gröna blev det alltså, Andreas gjorde en kycklingwok med ingefära och grönsaker som vi packade ner och tog med oss till parken nedanför.

    

Det var flera som hade samma tanke och det blev en väldigt mysig stämning där på picknickfilten och maten var jättegod! När det började bli lite svalt så packade vi ihop och gick. Svinmysig vardagslyx!


påskbordet

Vi låtsas att det inte har gått så många dagar sen i fredags, för här kommer lite bilder från det första påskbordet i Örebro som blev väldigt lyckat!

 






bilder från dagens hästbesök

Oktawia tyckte inte om att bli fotograferad och visade det med gamnacke

Bianca stod faktiskt stilla några sekunder...





jag överlevde!

På förmiddagen följde jag med Matilda till stallet och träffade überhästen Oktawia och den supersöta småhästen (vad heter det? shetlandsponny?) Bianca. Jag vågade mig på att borsta Bianca som har en mankhöjd som passar mig perfekt, dvs upp till midjan ungefär. Jag gjorde det dock mest för att kunne gömma mig i hennes box (?) när Matilda fixade Oktawia, det kändes bra med ett galler mellan mig och den sinnessjukt stora hästen. Sen tog vi en runda, Matilda på häst och jag på en cykel med på tok för hög sadel.

 

När jag kom hem var jag tvungen att återhämta mig lite framför tv:n och sen hittade jag fanimej en annons på mitt drömjobb som jag måste söka. Nu håller Andreas på att slänga ihop en kycklingwok som vi ska ta med ner till parken tillsammans med den nya picknickfilten, blir middag ute i det gröna idag! Gött.


110425

Idag ryktas det om att jag kommer befinna mig i ett stall. Med hästar. Det låter ju ganska orimligt, men ändå går jag av någon anledning runt och letar efter oömma kläder...


110424

Inatt blev det ganska få timmars sömn, därför var jag lagom sliten när jag satte mig i bilen mot Örebro kl 9 imorse. Men dagen har iallafall spenderats ute vid kvismaren med Andreas och hans familj. Vi skådade fågel i flera timmar vilket resulterade i massa livskryss, däribland en havsörn! Awesome. Vi fikade och åkte vidare till nästa fågeltorn och när Andreas och jag nästan däckade av trötthet så blev vi hemskjutsade.

Lite senare kom Andreas föräldrar tillbaka med lite inhandlade varor och en superfin picknickfilt, va härliga de är!
Vi köpte faktiskt pizza och den satt så jävla fint, och nu blir det slapp för hela slanten. Måste gosa lite med Penny dock, kanske vill hon ha mat också.


Onykter. Det känns rätt gött faktiskt.

Onykter. Det känns rätt gött faktiskt.


110423

Har sagt en riktig blogg-lögn. Det blir inga bilder från påskbordet idag (häng mig inte!)
Idag har jag hängt med Matilda hela dagen, vi har varit ute på långpromenad och lyckades se två ormar och två ödlor! Vilket för tankarna till them crooked vultures - reptiles. En riktig reptiles dag.

 

Tyvärr började jag fixa inför kvällen alldeles försent, OCH min hårspray tog slut så jag bestämde mig för att köra casual (när fan kör jag inte casual? he.) Nu har jag dock inte tid att blogga mer för Mapa kommer snart hit och då bär det av till Fagersta och årets första grillning. Hej!


så jävla gött

Påskbordet var ungefär det godaste någonsin, om nom nom! Bildbevis imorrn.


Det blev Indiana Jones (and the last crusade) till efterrätt, satt fint. Godnatt!


Påskbord, nu kör vi!

img_4202 (MMS)

Påskbord, nu kör vi!


påskmusik

Vissa säger att det inte finns någon bra påskmusik, men det gör det visst!


Kolla ba: http://www.youtube.com/watch?v=v7c187E5BxY


tvätt, disk SEN påsk

Långpromenad runt hästhagen i solsken avklarad. Eftersom att ni var sämst på att ge mig tips på motion så lydde jag det enda råd jag fick. Svängde in på Willys för att köpa hushållspapper och det var som att halva örebro glömt att det är påsk och idag måste handla inför hela helgen, kaos.

Nu har jag hängt tvätt, vilket är skittråkigt. Däremot är det dags att ge sig på påsktårtan nu och det har jag ju längtat efter i flera dagar! Lite senare blir det påskbord här hemma på tu man hand, första gången evert.


110422

Långfredag idag, och jag känner på mig att det kommer bli en ruggigt bra dag! Dock vaknade jag med lite ont i halsen, men jag tänker icke bli sjuk så jag slutar med halsont och är awesome istället.

 

Mitt lillfinger är lite blått och svullet, klämde det mellan skivstängerna igår. Aj. Intressant va?


PES

Nu har jag spelat min första match PES (fast när jag tänker efter har jag nog spelat det någon gång förut), men resultatet får jag tyvärr inte avslöja för min motståndare :)


Funderar på om jag är helt lame för att jag sitter och längtar efter att få göra tårta imorgon? Undrar också om sockerkaksbotten kommer gå att dela, och om den vita chokladen kommer hinna stelna om jag smälter den imorgon. Spännande!!!



Eftersöker en trevlig form av motion imorgon, finns det några förslag?


yummey!

Har spenderat ungefär hela kvällen till att förbereda tårtan imorgon, men nu är sockerkaks- och marängbottnar samt citronkräm done.

Till kvällsmat blev det århundrades godaste pasta carbonara, helt sick. Humöret är bättre nu, ska dock sätta mig i soffan och ge efter för matkoman.


FFL


Ungefär såhär glad blir man av att bli snuvad på sin lön.


http://www.youtube.com/watch?v=bMFXJUNL7eM


solsken men arg som fan ändå

Grymskön promenad blev det, vädret är helt underbart!


Dock blir jag så sjukt jävla trött på mitt jobbs lönehantering.. För några månader sen upptäckte jag att jag fått alldeles för lite i lön, då visade det sig att de hade räknat fel på flera timmar. Dessa pengar skulle jag få nästa månad, det fick jag dock inte. Idag fick jag en lönespec. och på den stod det att jag skulle få dessa saknade pengar, ungefär 1000:-, däremot stod det ingenting om de timmar jag faktiskt jobbade i mars. Jag mailade den löneansvariga personen och fick till svar att min timrapportering hade kommit in försent. MEN! Innan jag lämnade in min timrapport så frågade jag samma person om det var ok eller om det skulle bli försent varpå jag fick till svar att det var helt okej och att det inte alls var försent. Vafan?! VAFAN?!?!

Förutom pengarna jag fick från mitt andra jobb står jag alltså nu i princip helt utan pengar denna månad. Jag får eventuellt CSN eftersom jag ska läsa min sista kurs nu i maj, men ändå! Jag blir så sjukt jävla trött.

 

Nu ska jag göra tårtbottnar och försöka ta ut mina aggressioner när jag vispar ägg eller nåt. Fan.


110421

Har precis kommit hem från ett träningspass på Gustavsvik, tänkte köra pass ett och två men jag brände på med trean också. Tack och lov så är Gustavsvik ett gym där de fria vikterna inte är så populära så idag var jag i princip helt ensam på den avdelningen och det är ju sjukt härligt! Blev extra peppad när jag såg att jag körde 17.5 kg mer i bänkpress än killen som använde maskinen brevid.

Nu ska jag iallafall duscha och äta lunch, sen kommer Matilda hit för en skärtorsdagspromenad.


Dag 30 – Saker som jag vill göra innan jag dör

Innan jag dör så vill jag leva, på riktigt.



 

30-dagars utmaning= DONE!

D-to the fuckin'-ONE.


oinspirerad

Promenaden med Matilda är väl ungefär det enda produktiva jag gjort idag. Måste fortfarande hänga upp tvätten, men först ska jag äta en (förmodligen) sinnessjukt god middag. Har försökt göra mammas lax i ugn med västerbottenost och hemmagjord pasta. Det borde bli epic. Måste dock göra en sallad nu kom jag på, på återseende.


110420

Började morgonen med att kolla färdigt på En kärlekshistoria av Roy Andersson, kanske inte världens mest produktiva aktivitet men är det påsklov så är det. Nu måste jag kanske ta tag i min dag, trök.


Hata netonnet!

Cykelturen gjorde susen, och tog ur musten. Det blev en runda runt garphyttan på ungefär en och en halv timme, en tid som ska förbättras. Blev lite blodsmak i munnen vid en uppförsbacke men jag tog mig runt och hälsade på trevliga djur längs vägen :)

På eftermiddagen/kvällen tog jag med mig Andreas till netonnet för att hämta skrivaren som varit inne på 'lagning' i tre veckor. Det visade sig att de inte gjort ett skit med skrivaren och vi får laga det vi kan själva. Fuckin' useless.

 Har även brottats på Ica med alla idioter som tydligen måste handla samtidigt som mig!nu är det iallafall handlat till fredagens påskbord ch lördagens grillning. Köpte även lösgodis som eventuella påskkärringar ska få, om det råkar bli lite över så gör det inte så överdrivet mkt.

Nu ligger jag helt utslagen i soffan, kollar på kobra och sen blir det nog dox innan det är sängdags. imorgon blir förhoppningsvis en bra dag. Detta blev inget spännande inlägg...


Frick on a stick

Jaha, det där gick ju inte riktigt som jag hade tänkt mig.

Nu tar vi en cykeltur i solen och glömmer morgonens misslyckanden!


Dag 29 – Saker som jag är tacksam över




ATT DEN HÄR JÄVLA LISTAN SNART ÄR KLAR!


110419

Sitter i soffan och är allmänt nervös, men det ska nog gå bra. Vädret är underbart idag också så det kommer nog bli en härlig cykelpremiär senare idag!


dagens ord: solbränd

Okej, min hud är officiellt inte anpassad för att leva i ett land där solen skiner. Åt lunch på Godagens uteservering (ångkokt fisk med hummersås, GOTT!) och nu är jag illröd i ansiktet och på halsen. Men fan va göt väder det är! Underbart.

Det blev ingen cykelpremiär idag utan istället en promenad runt hästhagen, ruggigt trevligt fast min fot tyckte inte om det efter ungefär halva rundan. Cykelpremiären blir imorgon förmiddag istället tror jag. Hoppas jag.

Nittileaks, är det något att ha eller? Tänkte kolla in vad det är för nåt, men först ska jag parkera i soffan med mitt DS.. Alltså, när man skriver att man ska 'parkera' i soffan, visst låter det som att man väger typ 300 kg då? Aja, jag parkerar ändå, kanske vore något att sprida en internet-illusion att jag väger så mkt? Tror ni mina fans i Argentina till exempel skulle gå på det? Fast det kanske inte är populärt att vara så tjock där borta, de kanske slutar läsa bloggen då.. Eller så är det exotiskt? Aja, får väl fundera på det. Nej, jag avvaktar med internet-illusionen...


Dag 28 – Det här saknar jag


110418

Dusch -> Universitetet(!) -> Cykelpremiär(?)

 

Är det min dag? Förhoppningsvis. För övrigt så tycker jag inte om att skriva/säga cykelpremiär för då fattar inte folk att jag har cyklat hela fuckin' vintern i snöstorm och på isbanor. Det är alltså landsvägscykelpremiär jag pratar om. Pumpade däcken igår och solen skiner idag vilket borde vara perfekta förutsättningar för en premiär. Dock har jag sån sjuk träningsvärk från igår, men de säger ju att det bästa botemedlet är mer träning så kör i vind! Kör i vind måste vara ungefär det töntigaste uttrycket man kan använda.

Nu ska jag duscha och sen ska jag cykla iväg till universietetet och göra ett tappert försök till att skriva ut c-uppsatsen, laddar mentalt för att möta drakarna på repro.

 


tips!

In Bruges på tv4, en av de bästa filmer som någonsin gjorts!


varning för skryt!

Vilken dag jag har haft! Helt otrolig. Imorse tränade jag som sagt med Carin, och det är ju ett perfekt sätt att börja dagen, när träningen är avklarad så blir dagen genast mycket bättre :)

Runt lunch tog jag med min en snygg kille upp på stan och vi lunchade tillsammans på Hälls uteservering. Solsken och pastasallad är ju komponenter som tillsammans utgör en nästan perfekt lunch. Handlade mat inför veckan som blev billigare än väntat, och med min ansträngda (minst sagt) ekomoni så var det mer än välkommet.

Nu har jag blivit bjuden på en klassisk söndagsmiddag bestående av rostbiff (hemmagjord såklart), kokt potatis och rödvinssås, helt underbart gott till och med för en kötthatare som jag. De där glasen rödvin som slank ner till maten gjorde ju inte humöret sämre heller! Nu står pärontarten i ugnen, och det är inte riktigt min grej men ändå.

Fyfan vilken bra dag detta har varit!


Dag 27 – Mina favoritsaker

Mitt liv skulle vara sjukt mycket sämre om jag inte hade dessa saker:



Dag 26 – Mina rädslor

Min rädsla idag är: att jag inte ska hitta någon sysselsättning jag trivs med. Jag vill ha ett drömjobb!

Mardrömmen vore att bli bidragstagare och beroende av systemet, fyfan.


göttans

Träningen gick svinbra och nu är både armar och ben som spagetti. Hann såklart snacka massa skit också, härligt!
Nu har jag duschat och ska försöka pallra mig upp på cykeln och åka upp på stan. Härligt härligt härligt!


110417

Söndag idag, och det känns som att det kommer bli en bra dag. Ska borsta tänderna nu och sen kommer Carin och hämtar mig för ett litet träningspass på gustavsvik. Det var ungefär 300 år sen jag träffade Carin så det ska bli väldans kul!

Vad resten av dagen har att erbjuda får vi se, bio skulle vara roligt men vädret är så fint så det vettefan om man inte måste vara ute lite.

fridens!


Kvällens film

img_4192 (MMS)

kanske inte så bra men det blir alltid bättre med djungelvrålsklubbor.


tacos!

NU är det färdigstädat och det firas med klassiskt lördagsmys: tacos!

När maten är uppäten ska jag upp till stan och möta upp Matilda. Måste lämna tillbaka lite filmer och så ska vi hyra nya och fanimej om jag inte ska ta och investera i en djungelvrålklubba eller två också.

Filmtips? Äh, ingen kommer hinna kommentera innan jag ska dra ändå. Glöm'ert!


STÄDA

Fan va lång tid det tar att städa! Men jag kan iallafall meddela att jag är sinnessjukt sexig när jag springer runt (haltar) med gula gummihandskar, svettig rygg (det är ungefär 46 grader varmt i lägenheten) och slitna kläder. DESSUTOM sjunger (läs:brölar) jag wasting light på högsta volym om och om och om igen. Vilket kap!

Nu har jag iallafall putsat fönstren, råkade stänka lite väl mkt vatten på rökarna som satt nedanför, oops.. Aja, bara toaletten och köket kvar. Glömde äta lunch också så jag trycker två rock-kakor nu för att få tillbaka sockernivån lite, livet!


110416

Idag blev det lite väl lång sovmorgon, gick inte upp förrän kl 10! Aja, inget att gräma sig över det är ju lördag trots allt.

Igår såg jag the Town, vilket var en besvikelse. Jag visste väl att den kunde vara skitdålig, jag menar Ben Affleck i huvudroll och som regissör? Hmm.. Men alla sa ju att den var så bra så jag gav den en chans. Den var okej. Lite väl förutsägbar och klyschig ibland, men det var inte slöseri med min tid iallafall. Jeremy Renner är ju alltid trevlig att titta på..

Aja, idag ska jag städa lägenheten så den blir totalt spotless, det enda jobbiga är att SNL börjar om några minuter, och då är det ju lagom svårt att dra fram dammsugaren. Får väl se till att dammsuga tv-möbeln extra noga helt enkelt!


the town

img_4191 (MMS)


Dag 25 – Hemma hos mig

 




Riktigt sådär ser det ju kanske inte ut längre, bilderna är tagna för ett tag sen. Men det ser ut ungefär så iallafall, och någon gång ska jag ta mig tid att ta ordentliga bilder, får ju minst 150 mail om dagen med förfrågningar kring det.


110415

Det blev sovmorgon imorse, vilket var väldigt välbehövligt. Idag blev jag ledig, vilket är skönt men väldigt dåligt för plånboken. Så, vad händer idag? Ingen aning, men jag vill göra nånting kul! Har kanske mina fans något förslag? Det skulle kunna vara nödvändigt att städa lägenheten, men... nja.

 

Fick en väldigt trevligt telefonsamtal imorse också, vi får se var det leder någonstans :)


trött!

Eftersom att jag sov ungefär de nada (rätt?) inatt så är jag följaktligen väldigt trött. Nu måste jag bara försöka hitta på något att göra tills det blir en ok tid att gå och lägga sig. 22 kanske?

Nu vet jag, ska gosa lite med Penny. Hon står och tigger om gos/bus. Väldigt mörkt i vardagsrummet annars skulle jag ta kort och visa.  


bra dag!

Tycker verkligen om att jobba som lärare när ma får ha dagar som dessa! En riktigt bra dag som...

... jag får berätta om sen, för nu är det mat! korma med naan!


Dag 24 – Det här gör mig ledsen


När jag inte blir respekterad, sedd eller tagen på allvar.

Jag blir också jävligt ledsen när Basshunter får tjäna pengar på att göra musik.


110414

Blev icke många timmars sömn inatt, men hey, jag gav mig själv fem minuters sovmorgon så vad har jag att klaga på? Nu ska jag bestämma om dagens klädsel är rätt sen sticker jag till jobbet.


van the man

Kommit hem från kvällspromenad med matilda, min fot tyckte inte om det men det var väldans trevligt ute. Nu kollar jag på van the man på sexan, jag har aldrig sett den men jag kommer ihåg hur mycket folk snackade om den när vi var yngre. Jag kommer inte riktigt ihåg vilken scen det var, men det var nån som ALLA snackade om. Hahaha det verkar vara en riktig skitfilm.


success!

Intervjun gick bra tror jag, trots att tjänsten kanske inte riktigt var vad jag hade förväntat mig. Men jag kanske kan få jobba några veckor i sommar iallafall. Vi får se.

Nu har jag iallafall gottgjort Matilda med rock-kakor som var awesome. Kanske kommer bilder sen, beror på kameralinsen lyckades fånga deras awesomeness eller inte. Bjöd även på kycklinglasagne med oliver och mozarella och får jag säga det själv (och det får jag ju i MIN blogg) så blev det skitgott! Väldigt lyckat.

Ikväll har jag inga planer, men soffhäng känns helt okej.


träff/möte/intervju

Rockkakorna är klara, lunchen är uppäten, disken är diskad, magen är full med fjärilar och armhålorna är svettiga..
Kan bara betyda en sak; jag åker på anställningsintervju!


Dag 23 – Det här gör mig glad


110413

Bakar rockkakor, sjukt mycket svårare än vad jag hade tänkt. Det skulle bli rockcupcakes först men det kräver mer förberedelse, så rockkakor fick det bli istället. Om man kisar lite och har öppet sinne så borde det gå hem, Matilda får bedöma dem senare i eftermiddag.
Nu: lunch.


Kvismaren

img_4178 (MMS)

Är fågelskådare ute vid kvismaren, you gotta mix it up!


Penny Lane - the chinchilla from hell

Okej, jag ska berätta om natten som var. Fast jag kanske måste börja med att berätta vem Penny är.




Djuret på bilden är alltså min chinchilla, Penny Lane.
Jag valde just denna bild för att hon visar sin allra mest förekommande sida, grinig och sur. Ser ni?

Okej, vad behöver man veta om Penny.. Hon tycker om att gnaga och eftersom att chinchillor är nattdjur så tycker hon om att gnaga på nätterna. Det låter högt. Hennes bur står i sovrummet.

Så, åter till natten. Runt kl 03.30 tröttnade jag på att bli väckt hela tiden av hennes konstanta gnagande på någon random pinne så jag knackade hårt i sängbordet för att hon skulle fatta piken. Det funkade förut, men inte längre. Hon har liksom kopplat att knackandet inte är länkat med något farligt, som ett anfallande rovdjur. Så hon fortsätter gnaga och jag fortsätter bli väckt.

Andreas ligger brevid och vrider och vänder på sig så jag frågar honom om han kan bära ut Penny till vardagsrummet. Okej säger han, reser sig upp och tar tag i Pennys bur och lyfter. Då hör jag världens högsta och mest utdragna smäll; BAAAM!!

Jag: Vad gör du?!
A: Jag tappade buren!
Jag: Vafaaaaan..

Pennys bur har alltså en "botten" som man kan ta loss, där nere ligger all hö, spån och annat skit. Om man inte spänner fast resten av buren så blir det svårt att få med botten när man lyfter. Botten var inte fastspänd, förutom på ena sidan så det måste blivit en ordentlig åktur för den stackars chinchillan som trots detta glatt skuttade ur buren och in under sängen när jag vinglade upp och tände lampan. Nästföljande minuter handlade om att försöka skrapa ihop hö, spån och whatever, sätta ihop buren och ligga på golvet och stöna: Koom fram dåå chinchillajävel! Okej, sådär lät det bara i mitt huvud, för det var Andreas som låg och kravlade och han kör mer på: Kom fram nu lilla gumman så får vi se att det gick bra med dig, se så, kom fram nu.. Vilket såklart fungerar bättre än vad min taktik skulle gjort. Tillsist fick vi ihop allt och kunde bära ut henne i vardagsrummet, stackarn.

Omöjligt var det att somna om efter den pärsen självklart, herregud hon hade ju kunnat dö! Och vilket dåligt samvete man får för att man inte klarar av att sova när hon bara gnager på en liten pinne. Dessutom upptäckte Andreas att hon är lös i magen igen, något vi trodde var överspelat. Somnade iallafall om tillslut (tror jag), men när jag vaknade imorse hittar jag min livsviktiga almanacka halvt uppäten. Självklart har Andreas ställt buren för nära skrivbordet och Penny ansåg det lämpligt att dra in almanackan som låg tillräckligt nära i buren och så att säga go to town på den.

DET mina vänner, var natten from hell. Penny sover fortfarande (lucky bastard), eller så är hon avsvimmad efter att ha fått i sig massa skadliga kemikalier som almanackan bestod av. Det återstår att se.


Dag 22 – Det här mina mindre bra på

Det här mina mindre bra på? Hmm... Det här är jag mindre bra på kanske? Kör på det.





Geografi
 jag föddes utan lokalsinne.


Dag 21 – Det här är jag bra på - igen

Okej, självgoda timmen börjar nu!
Jag är bra på:

- låttexter
- att känna igen skådespelare
- filmer
- musiktrivia
- att ordbajsa
- att få missade samtal på min mobil
- att baka!


Det sistnämda gjorde jag igår (bla.), och så här såg det ut:




Formfranska som inte fastnade på bild när de var färdiga, smaken var perfa men ingen vacker syn tyvärr


Cupcakes, det var så längesen jag gjorde muffins och när jag köpte nya formar på Lagerhaus blev jag sugen. Chokladmuffins med hallonfrosting blev det.

Gjorde en liten eftermiddagsfika-bakelse till Andreas, chokladmuffins med ett lager hallonfrosting, grädde, en jordgubbe och florsocker. Han blev nöjd.


110412

Fyfan. Natten from hell. Berättar senare, nu ska jag äta frukost och kolla hur mycket som finns kvar av almanackan som hamnade för nära Pennys bur. Livet med en chinchilla är icke alltid en dans på rosor.


Dag 21 – Det här är jag bra på

- att skjuta upp saker, så detta skriver jag imörrn!


världens sämsta kompis!

Idag har jag varit världens officiellt sämsta kompis någonsin (typ)!

Jag går inte in på några detaljer för då kommer ni sluta läsa för jag är sämst. Men jag kan säga att jag ALDRIG mer kommer ha mobilen på ljudlös hemma och att jag är skyldig matilda typ 100 awesome cupcakes.

 

Nu lyssnar jag på Foo Fighters-intervju med Howard Stern, sjukt bra.


110411

Vaknade med dear rosemary på hjärnan, vilket är ett väldigt bra sätt att vakna på! Det blev alldeles för sent igår eftersom att jag hittade en hemsida som streamar SNL, så idag är jag lite trött men ingen har ringt om jobb så det är lugnt.


En rättelse! Jag skrev i ett tidigare inlägg att jag har en kompis som bor i stallet. Det var såklart fel, så nu rättar jag: hon åker hem och sover på nätterna, och ibland åker hon tillomed och har ett vanligt jobb. Ber om ursäkt för min förhastade kommentar! ;)


Dag 20 – Den här månaden

April är en sån månad där det oftast inte händer så överdrivet mycket. Samma med denna. Förutom en (hittills) jobbintervju ska jag fortsätta vara springvikarie och vänta tills kursen jag ska läsa börjar i maj. Jag tänker försöka spendera mycket tid på uteserveringar om vädret tillåter och jag ska fortsätta jogga/gymma vare sig min fot vill det eller inte.

Nu blev jag obehagligt medveten om att jag inte har något mer att se framemot denna månad.. Eller är det något jag glömt?


tråkig söndag

Ja, jag har lite svårt för "slappsöndagar" där man bara sitter i soffan och gör ingenting. Visst det är trevlig, men på just söndagar vill jag göra någonting aktivt. Idag är det dock svårt när ens kompisar för tillfället antingen bor i fagersta eller i ett stall och ens pojkväns enda vilja är att sitta framför en dator och spela spel hela dagen.

 

Det var ok imorse, för på förmiddagar är det ju alltid trevligt att slappa. Och sen blev det Dox om Joan Rivers som var intressant. Efter det har jag veckohandlat och bläddrat i mattidningar.. Men nu då?


110410

Idag är det söndag, och för att undvika måndagsångest så måste jag hitta på något produktivt idag. Men, när man har en fot som inte går att använda, vad hittar man på då? Hmm.. Jag får fundera på det. Kanske ska börja med frukost, magen gillar ju inte när man går direkt till datorn och sitter här jättelänge på morgonen.


Äntligen!!!!!

img_4136 (MMS)

Äntligen!!!!!


Dag 19 – Detta ångrar jag

Två saker:

- Att jag inte jobbade ett tag innan jag började plugga (vilket jag iofs. inte kan ångra, för om jag hade gjort det så hade jag inte träffat matilda, och hade jag inte gjort det så hade det ju inte varit så kul.)

- Att jag började med den här listan! Och nu måste jag ju göra klart.


Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Det är ju svårt (återigen) att ha en favoritfödelsedag. Jag brukar förresten inte ha sån himla tur med mina födelsedagar. Jag har alltid så höga förväntningar i förväg och så är det oftast något som gör mig besviken.


Men, iallafall, min 22a födelsedag måste nog räknas som speciell. Den spenderades i tågluffens andra stad, Paris, och det var den första riktiga dagen vi hade i staden.

Vaknade på vårt sexbäddarsrum som vi delat med ett gäng tyskar och en konstig man, gick ner och checkade ut. Tog en långpromenad längs kanalen, hittade en mysig plats som vi satte oss på. Andreas planerade aktiviteter och jag läste grattis-sms från alla nära och kära.

På eftermiddagen åkte vi in till stan och upp i Eiffeltornet. Däruppe fick jag stå och njuta av att vara 22 år tillsammans med min underbara kille. Härligt.

Efter det kommer jag faktiskt inte riktigt ihåg vad vi gjorde, eller jo! Vi åt middag på resturang (!) vid hostlet, och efter det var säkert rödvin och ostar i någon form inblandat.


hemma igen

Nu är vi hemma igen efter en heldag ute vid Naturens hus. Vädret var underbart men det blåste som faaan, fick dock kryssa två nya fåglar i livskrysset!

 

Vi fikade och promenerade runt, väldigt långsamt för jag är halta Lotta. Sedan jag var ute och sprang i... onsdags (?) så har jag haft svinont på sidan av och under min högerfot. Det är uberwierd, men så funkar tydligen min kropp.

 

Nu ska vi göra hamburgare och sen blir det nog filmkväll, stannade och hyrde några stycken på vägen hem.


Härligt väder ute vid naturens hus!

img_4126 (MMS)

Härligt väder ute vid naturens hus!


110409

Solen skiner idag, vi har packat ryggsäcken och nu ska vi cykla ut till naturens hus och njuta av vädret! Först dock ett väldigt viktigt stopp på stan för idag SKA jag köpa Wasting light som släpptes igår. Himla najsprajs hade inte fått in den igår och planeringen blev helt förstörd!

Nu är Andreas otålig och vill iväg!


AAARGH!!

Skrev VÄRSTA inlägget om dag 18, sen FÖRSVANN DET! Aldrig i helvette att jag börjar om nu. fanfanfanfanfan! Nej fyfan det får bli imorrn. Cockass.


har inte tid!

Jag har inte tid att blogga, jag bakar gräddtårta!


110408

På väg mot jobbet för att spendera några timmar där som vikarie för liiite äldre elever, kul! Sen ska vi nog se till att det blir en riktigt bra helg.


omelett!

nu kom andreas hit efter jobbet och NU vankas det potatis- och lökomelett, fyfanvagott!!!


Jag laddade förresten in bilderna från Sälen i datorn idag, undrar om jag ska publicera lermaskbilden på sarah, mamma och mig? hahaha, nej.


note to self:

Nästa gång jag ska skämta med personalen i kassan på coop kan det ju vara en bra idé att ta ur hörlurarna så jag hör vad de svarar...


Förövrigt borde det inte få blåsa så mkt att man nästan inte får upp ytterdörren.


Dag 17 – Mitt favoritminne

Det är ju omöjligt att ha ett favoritminne, men jag väljer ändå att referera tillbaka till mitt inlägg om ett ögonblick jag aldrig vill glömma.

En meter ifrån Dave Grohl mitt i My hero-solot: exstas, panik och svettstänk i ansiktet.

Bättre minne än så får man nog inte.


Rast!

Shit, fyra minuters rast! Inte varje dag man har det som lärare. Nej fan jag måste förbereda nästa lektion..


110407

Sitter och kollar ur genom fönstret på det mindre lockande vädret ute. Hinner sitta och mysa i soffan en liten stund till innan jag cyklar mot jobbet.


himym

Nu blir det lite how i met your mother innan det är dags att sova.
Imorgon ska jag äntligen jobba, gött.


Dag 16 – En vanlig dag hemma hos mig

Inte vet jag hur en vanlig dag ser ut..

Men några saker måste ingå:

- ge mat o vatten till Penny

- Pussar och kramar (amen säg att jag är lame då, GÖR DET!)

- modern family 21.30


Eller okej, jag är värsta vanemänniskan och tycker INTE om när dagar blir fel och inte går till som de brukar. Samtidigt älskar jag att göra spontana och roliga saker. Konstigt vaaa?


Nu är jag i fas med den här listan iallafall. 


hungrig!

Hjälper Matilda vinna stegtävling, idag med en promenad runt hästhagen.

Är för närvarande SJUKT hungrig, vill ha mat nu! ingen god mat idag heller, fuckin' köttbullar o stuvade makaroner.


Dag 15 – Mina drömmar och önskningar

Mina drömmar och önskningar (just nu):

-  få vara med Andreas, alltid

- ett riktigt jobb som jag trivs med

- en hund

- en mini cooper

- möjlighet att resa och se världen

- se Back and forth

- få bra vanor och göra hälsosamma val

- min familj/släkt/vänner mår bra och är lyckliga

- winston tycker att jag är världens bästa faster



Hmm, trodde jag skulle komma på fler... Det kommer väl så fort jag klickar på 'publicera'


lost cause?

Jag fick inte med mig andreas ut i motionsspåret, börjar nästan tro att det är en lost cause, men inte än.

Hur som helst sitter jag ändå här helt dyngsvettig? Jag har nämligen varit ute själv, ha! OCH sprungit/joggat för första gången på lä-he-he-henge! På en fyra kilometerssträcka joggade jag ca tre och det får man ju vara nöjd med. Nu blir det dusch sen återstår det bara att packa upp väskorna och skicka ännu ett mail, sen är jag kanske nästan färdig med sysslorna för idag. Fast jag skulle ju behöva tvätta och diska också.


Dag 14 – Våra resor

'Våra' resor? Förutsätts det att man har personlighetsklyvning då eller? Aja, jag tolkar det som Andreas (min dude) och mina resor.


2005 - Teneriffa, playa del a nånting
Vår första resa tillsammans, som kanske inte var så bra rent objektivt, men det är ändå vår första så den kommer alltid vara speciell. Vi hade varit tillsammans i ungefär ett halvår och båda hade nyss fyllt 18.  Spenderades med sol och bad.


2007 - Italien, Tropea
Vår andra stora resa. En riktigt BRA resa till en liten stad där italienarna själva tydligen semestrar. Det märktes på de kilometerlånga köerna av husbilar. Vi solade och badade, gick på vinprovning och åt pizza. Lärde mig dricka vin och åt cipolla (rödlök) på alla sätt man inte bör äta det, i glass till exempel.


2008 - England, London
Andreas pappa fyllde 50 och vi firade honom med en weekend i London. Det var kärlek vid första ögonkastet och London är numera staden nummer ett i mitt hjärta.


2009 - Europa, Amsterdam-Paris-Rom-Wien
Interrail-tågluff i en månad under de varmaste sommarveckorna. Självklart en alldeles för stor resa för att beskriva med några meningar. En otrolig upplevelse som blivit ett minne för livet. Blev medveten om de konservativa värderingar jag tydligen besitter i Amsterdam, firade min födelsedag i Eiffeltornet i Paris, åt Spagetti alle Vongole varje dag och påmindes om min dödlighet i Rom och hittade en konkurrent (nästan iaf) till London i Wien.


2009 - Berlin
En kortweekend i Berlin i december. Staden lämnade inget större intryck hos mig, det gjorde däremot konserten som var anledningen att vi åkte dit. Them Crooked Vultures i Columbiahalle var obeskrivligt awesome. 


På ett personligt plan är nog 2009 mitt bästa reseår, om man räknar ihop alla resor lyckades jag avverka ungefär 10 länder under ett år. Jag märker att jag utelämnat alla fjällenresor och liknande, så om ni tänker er att det finns 3-4 st såna instoppade där så har ni nog våra resor relativt sammanfattade. Det som står högst på önskelistan inför framtiden är en resa till Japan (och övriga asien) och en bilsemester i the US and A.  


110406

Dagen börjar med att jag ska söka lite jobb och skicka lite mail. Äkta proffesionellt. Sen ska jag kolla på ett inslag om cykling på nyhetsmorgon SVT, det börjar ju bli dags att plocka fram cykeln nu!

Lite senare tänker jag tvinga med andreas ut i motionsspåret så jag hinner hem och tvätta/packa upp så det blir färdigt idag. Orkar inte klättra över alla väskor när jag ska in eller ut.

 

Aja, söka jobb var det ja.


black swan

Nu är jag mentalt utmattad, har sett black swan.

Jag är ju sist med att se den så det finns väl ingen anledning att jag skriver något om handlingen. Men jag har sett många filmer och jag kan säga att jag aldrig sett ett psykologiskt förfall gestaltas på ett sånt bra sätt, det märktes ju ganska tydligt att det är samma kille som gjort the wrestler.

helt otrolig film såklart. stark upplevelse.


bio!

Nu drar jag upp på stan och kollar om det finns någon bra tisdagsbio!


fina lilla mamsen

Det blev en riktigt mysig dag med mamma, som vanligt.
Hon är så himla bra, så snäll och generös och tveklöst världens bästa mamma!


Nu är det tänkt att Andreas och jag ska ut och motionera, men vi får väl se om han kan slita sig från datorn och om jag kan ignorera den månadsliga (riktigt ord?) magsmärtan. Det verkar inte blivit någon förbättring för Penny heller, hon sover nu men när hon vaknat så ska jag undersöka henne lite.


Dag 13 – Den här veckan

Jahapp, verkar som att vi kommer iväg lite senare än planerat, då hinner jag väl slänga iväg ett inlägg till.

'Den här veckan', menas veckan som varit eller veckan som kommer? kanske man får bestämma själv. Veckan som varit har jag ju redan skrivit en del om, så.. veckan som kommer.

Igår fixade jag med en massa tråkiga saker hemma, gick på promenix med matilda och veckohandlade.

Idag, tisdag, har jag redan skrivit vad jag ska göra, men ok jag ska umgås med mamma och se om Penny blir bättre/sämre

Onsdag beror lite på om jag ska jobba eller inte, men om jag inte ska det så ska jag fixa med lite sysslor, söka jobb, tvätta osv. och även ta mig bort till Gustavsvik.

Torsdag jobbar jag 8-16, alltid. Inget annat planerat

Fredag verkar det som att jag ska jobba 8-lunch typ, sen ska jag till Gustavsvik igen innan det blir helg.

I helgen ska vi försöka få ihop en födelsedagsmiddag till Andreas syster som fyllde år när vi var i fjällen, men utöver det vet jag inte vad som kommer hända.


Under veckan ska jag också hinna med att lyssna massor på Foo, gå lite fler promenader med Matilda, packa upp fjällenväskan, skicka lite viktiga mail och se någon awesome film.

När jag läser det så ser det ut som en ganska lame vecka.. Kanske borde hitta på något coolt att göra istället, typ desarmera bomber på onsdag eller förlösa delfinungar på söndag. Äe, orka.


110405

Imorse vaknade jag kl 6 med SVINONT i magen, gick upp och tog en ipren och kunde tack o lov somna om till halv 9. Onödigt att sova så länge men idag var det välbehövligt.

Nu måste jag göra mig i ordning och skjutsa Andreas till skolan innan jag ska hämta mamma på södra station. Hon ska få tillbaka sin bil idag, men först ska vi umgås lite hoppas jag. Ringde vetrinären idag och han tyckte att vi skulle hålla Penny under uppsikt och kontakta honom igen om det blir värre.

 

Aja, nu har jag inte tid att sitta här längre tyvärr. Later!


trött!

Inge mer blogga idag. Jag är trött som ett AS (blev nyss färdig med alla sysslor, eller nej inte alla, har fortfarande inte packat upp) och Penny är dålig i magen så jag har inte tid att blogga mer idag.


joppelijopp

Söka jobb. Det är tråkigt.


Dag 12 – I min handväska

Jag börjar seriöst tvivla på intressevärdet i denna lista, alltså vem bryr sig om vad jag har i min handväska? Men okej vi kör.

Jag har en råsliten, svart (förut iaf) handväska från Mariahilferstrasse i Wien som jag fyller med diverse viktiga saker som plånbok, nycklar, mobil osv osv osv. Men på något sätt lyckas väska även fyllas med diverse mindre viktiga, mer störande saker som kvitton, tugummipapper, anteckningslappar, solglasögon (mitt i vintern) och tomma halstablettpåsar.

Men det viktigaste innehållet i min handväska är ändå försvarets hudsalva, som alltid ska finnas däri. Annars är dagen förstörd.


Dag 11 – Min personlighet

Alltså, allvar vem sitter och skriver om sin egen personlighet?
Jag tänkte köra en sån
C..
E..
C..
I..
L..
I..
A..
-grej men jag kommer ju fan inte på något, speciellt inte på C, damnit.


Åååh, måste man skriva något? Äh, jag använder frasen ett av mina fans skrev i början av min bloggkarriär:
'You are the most awesome'

Jag, Cecilia Andersson från Vad i södra Dalarna, är alltså the most awesome. Räcker det så eller måste man utveckla?


110404

Okej, back to reality. Kom tillbaka till Örebro igårkväll och då var vi tvugna att städa lilla Pennys bur, åka till NetonNet (hata!) och handla lite kvällsmat+frulle innan vi kunde däcka i soffan. En varm macka och sista avsnittet av mad men senare så var jag helt sinnessjukt trött och släpade mig till sängen.

Idag var det ingen som ringde och ville att jag skulle jobba så jag är ledig.


110403

Ujujuj, min mail svämmar över med meddelanden från arga fans som inte förstår min frånvaro från bloggen. Kanske förlorat Gomez föralltid.. Men låt mig iallafall förklara!

För det första blev tillgången till dator med internet begränsad de sista dagarna uppe i fjällen, och för det andra så krånglade tillomed blogg.se när jag väl tänkt mig att blogga så det jag skrev inte publicerades. För det tredje så är det inte så sjukt roligt att sitta vid en dator när man är på fjällsemester. Faktiskt.

Det negativa är dock att jag hamnat efter på 30 dagar-listan, vilket ju inte är så bra. Men det ska tas ikapp inom en snar framtid (annars får jag stryk av lahdensuo.blogspot.com)
Jag har iallafall kommit hem till Örebro efter en hel dag i bilen, och nu finns det ingenting viktigare än att lyssna på Wasting light. Så det ska jag göra. Nu.

 


RSS 2.0