Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Underställ
Fliströja
Termobyxor
Skidjacka
Pannband
Mössa
Vantar
Goggles
Strumpor
Pjäxor


110331

Alla rapporter visade att det skulle bli skitväder idag men det struntar lindvallen i för solen skiner! Därför måste vi skynda oss ut i backen innan det vänder.

Igår kväll kom min bror och Sarah hit så nu är stugan fylld.
Och: Winston är här!


näsbränna

En heldag i backen och längdskidspåret resulterar i en bränd näsa med betoning på bränd.
Har kommit fram till att jag INTE är duktig på längdskidor, kan icke kontrollera varken skidor eller stavar. Men det blir tredje gången gillt i mördarbacken innan semestern är slut.


Dag 09 – Min tro och livsfilosofi

Jag har väl ingen direkt tro eller livsfilosofi även fast jag tycker att det låter vettigt att man bara har ett liv och borde göra så mycket man kan med 'the time you get', men jag kan ju inte direkt påstå att jag lever efter den devisen.

Men! Här i sälen är iallafall mina ledord bära eller brista för så har jag tänkt hittills när jag kastat mig utför backarna. Tänkte detsamma när vi åkte längdskidor i måndags, och då brast det, men ibland bär det också så det fungerar ganska bra hittills.


swoosch




underbart väder
underbara backar
underbar semester


110330

Alltså, fondue-afton var ju the shit! Svingod mat, gott vin och härliga tillbehör. Gött gött gött. Sen var ju vessel(bandvagns)turen vi åkte upp och ner väldigt rolig också. På vägen ner körde chaffören som en galning och bredsladdade ner för gustavsbacken. Skitkul tyckte vi men pappa var inte nöjd och lät den unga grabben veta det också!

Idag ska vi ut i backen igen, jag sitter och väntar på att mamma o pappa ska komma tillbaka från hundpromenaden så vi kan ge oss iväg. Är skapligt otålig, eftersom att vi har sån fin utsikt mot backen så ser man ju alla som redan tagit sig ut i liftarna. Jag vill också!


Ikväll kommer min bror Fredrik, Sarah och min lilla brorson Winston! Hoppas jag får möjlighet att gosa ordentligt med W under dessa dagar. ... "dessa dagar", hette inte Carl Bildts blogg något sånt? Aja.



(Jag läste ett meddelande om att blogg.se har problem med att publicera inlägg, så vi får väl se när detta och en del andra inlägg dyker upp.)


NOM NOM NOM!

Vilken middag! Vilken.Jävla.Middag!


lobsterface

När andreas hade pluggat färdigt (stackaren måste skriva på sin uppsats nu de första dagarna) så ville han jättegärna åka ut och testa backarna, det blev alltså en till omgång skidåkning för mig. Vädret var u.n.d.e.r.b.a.r.t. och de flesta andra åkare hade redan gett upp för dagen, vilket var konstigt eftersom att vädret var svinbra. De kanske vilade sig lite innan kvällsåket. Härligt var det iallafall!

Nu har jag duschat och "bastat" (i fem sekunder) och om en liten stund ska vi gå bort till wärdshuset där vesslan väntar på att ta oss upp till snögubben och:
FONDUE-AFTON!


gustavsbacken

Det blev utförsåkning ändå och solen valde att göra oss sällskap! Pappa, mamma och jag blev det som åkte och det var riktigt trevligt. Nu pausar vi i stugan, får se om det blir en omgång till i eftermiddag.


Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt

Det finns såklart många ögonblick jag vill minnas för evigt, men ett står lite över de andra. Iallafall just nu.

För några veckor sen blev det officiellt att Foo fighters skulle göra en exklusiv klubbspelning på Nalen och att biljetterna enbart kunde vinnas. Vi tävlade på facebook ungefär en miljon gånger och en vecka innan konserten fick vi veta att vi vann.

Den 4 mars stod vi där, längst fram, i en lokal som rymde kanske 700 pers (Foo fighters säljer ut Wembley två kvällar i rad, ger perspektiv.) Följande tre timmar var de bästa i mitt liv, bara någon meter ifrån bandet som betyder så sjukt jävla mycket. Ett ögonblick som var extra speciellt var när Dave Grohl gick ut på sidan av scenen precis där vi stod och spelade ett facemelting solo till my hero, det var stort.

Någon vänlig själ filmade konserten och satte ihop en liten sammanfattning:

http://www.youtube.com/watch?v=kvfCUCsPJvM

http://www.youtube.com/watch?v=le__Eu9CAEQ&feature=related


110329

Idag verkar mulet vara ledordet tyvärr, ser nästan inte upp till fjälltoppen och det snöade lite imorse. Men vi är optimister och tycker att det ser ut att spricka upp lite längre bort! Tanken var att det skulle bli utförsåkning idag, men mina föräldrar som jag skulle åka med idag verkar inte vara så sugna på det. Vi kanske avvaktar tills lite senare på dagen och ser om vädret blir bättre, men här i sälen kan planerna ändras snabbt, det ska man vara medveten om!


Ikväll ska vi iallafall göra en ruggigt spännande och 80-talsdoftande aktivitet!


rakt ut i spenaten

Semesterns första längdskidåkning avklarades idag i strålande solsken. Allt gick bra ända tills vi kom fram till nedförsbacken from hell. Jag plogade några meter (och tvekade några minuter) innan jag bestämde mig för att det fick bära eller brista. Flög ner för backen och det såg ut att gå bra tills jag fastnade med ena skidan i ett spår och fortsatte rakt ut i spenaten. Lite öm och med en trasig stav tog jag mig runt resten av slingan och imorgon kör vi säkert igen. Med en annan taktik dock.


Dag 06 – Dåtiden Dag 07 – Framtiden

Dessa två rubriker är ju ganska fåniga (som många andra i denna lista), men ok.

Dåtiden
Vad, åka spark till skolan, journalistdrömmar, hundar, spice girls.

(Nutiden)
Örebro, cykla till jobbet/skolan, inga drömmar, chinchilla, Foo fighters

Framtiden
Örebro (eller London), åka bil till jobbet, drömjobb, chinchilla & hund, Foo fighters



Ber om ursäkt men jag orkar inte göra något mer av dessa rubriker eftersom att det finns aningens roligare saker att göra här uppe. Men här har ni iaf!





110328

Hallå! Jag sov nästan ingenting inatt, men vad gör väl det? Imorse åkte vi ner till Sälen och shoppade loss på fliesberg och stadium outlet, blev massa skidkläder rikare tack vare mina snälla föräldrar. Nu är vi tillbaka i stugan igen och ska äta lite lunch innan vi ska ut i längdskidspåret. Hittade dock ett hål i ett par vantar jag köpte så de ska jag gå tillbaka med!


Näe, fan vad jag gillar fjällen det är så sjukt roligt att vara här.


Sälen, vad gör du?

Nu är vi framme i Sälen, har checkat in i stugan och brottats med alla andra gäster på ICA nära "jag SKA ha den där grillade kycklingen motherfucker!!!"

Stugan är astrevlig och stor, det kommer nog inte bli några problem att spendera en vecka här. Livet är härligt!


SMS-inlägg

img_4110 (MMS)


110327

Alla datorer är nedpackade så det får bli smsblogg. Nu drar jag till Sälen, kommer bli great!


rättelse

Jag fick lite skäll för mitt Dag 5 - Vad är kärlek inlägg, så här kommer en rättelse:


Jag tycker väldigt mycket om min pojkvän Andreas också, han är kärlek.






middag från heaven

Vilken übergod middag jag ätit idag!
Toast med cevre, valnötter o honung. Fläskytterfilé med potatisgratäng och brysselkål. Våfflor med färska jordgubbar. NOM!


Nu sitter jag och skrattar till SNL, vad tror ni chansen är att en tjej från Vad i södra Dalarna kommer få vara med någon dag?





mutant chronicles

Såg en film igårkväll som heter mutant chronicles och en sån film kan ju inte vara annat än bra, eller hur?

Eftersom jag kom in mitt i så missade jag en del av handlingen, men det var iallafall Ron Perlman som spelade en präst av något slag och tillsammans med sitt gäng av random fighters skulle de ta sig ner till mutanternas (zombiemänniskor med en stor klo) högkvarter och spränga skiten. Skitfilm egentligen.

http://www.imdb.com/title/tt0490181/


Dag 05 – Vad är kärlek?



http://www.sonymusic.se/nyheter/foo-fighters-gor-unik-klubbspelning-pa-nalen-den-4-mars


110326

Sover alltid så bra i min säng hemma i Fagersta! Idag ska jag bara fixa med lite smågrejer men nu på förmiddagen ska jag upp och göra stan.

Önskar jag hade en kamera i närheten så jag kunde ta kort och visa er Zeke som sitter och trånar efter mina mackor, han ser ut som att han inte ätit på flera månader! Jag faller nog för trycket snart.


färdig!

Nu har jag äntligen packat klart och städat! Det tog bara två dagar, men ändå.

Nu sitter jag och väntar på att Andreas och hans föräldrar ska komma hit så vi kan packa in allt i bilen och åka mot Fagersta. Med ett stopp på något random burgarhak förhoppningsvis för min mage skriker av hunger.

 

En veckas ledigt känns helt okej!


back and forth

Hur mycket kan man längta?

http://www.youtube.com/watch?v=6-tS8mlfEKM


dagens ogilla

Att hitta tuggummi mellan tallrikarna när man diskar. Det är inge kul.


orklös

Tappade orken. Helt. Jag vill bara ligga i soffan och halvsova. Men det beror nog på att jag alldeles nyss varit ganska sjuk, så jag har väl inte återhämtat mig helt. Funderar om jag kan göra någon av mina sysslor från soffan, men att städa från soffan kan bli ganska svårt.


home

oh oh oh! Ett passande citat till förra inlägget:

-
People I've loved
I have no regrets
Some I remember
Some I forget
-


Dag 04 – Mina vänner

När jag flyttade till Örebro så förlorade jag kontakten med ganska många vänner. Med de allra flesta känns det helt okej eftersom att vi växt ifrån varandra och lever väldigt olika liv, men några saknar jag såklart.

Alltså, jag vill inte sitta och göra en lista på mina kompisar, det känns ju inte så kul. Men jag kan iallafall säga att jag är väldigt glad att jag fick med mig två fagerstatjejer hit till Örebro, Mikaela och Carin. Carin och jag umgicks inte så mycket innan flytten till örebro, men väl här har vi funnit varandra ;) Att vår weekend i london förra året blev så lyckad är väl ett bra bevis på det!

Sen att jag lyckats träffa någon som tycker om musik och framför allt Foo lika mycket som jag gör är ju helt awesome, rockkvoten i mitt liv skulle ju inte fyllas om det inte vore för Matilda.



110325

Jahapp, ännu en solig dag! Hoppas hoppas hoppas det håller i sig till nästa vecka. Idag ska lägenheten storstädas så den är ren och fin när vi kommer hem igen. Packning, Penny och kanske jag själv åker till Fagersta ikväll och imorgon ansluter Andreas.

På tal om packning så är jag ju inte färdig med den heller, vilket är prio ett idag. Jag måste packa ner något som inte är ultrafinkläder eller skidkläder. Något mitt emellan som man kan ha när man gör lite mer vardagliga saker. Utöver det så måste jag köpa lite nya grejer däruppe för när jag tar fram alla skidkläder så är det en del grejer som fattas/har passerat bäst före-datum.

Förresten! Igår bokade vi flygbiljetter till London så nu är vi ett steg närmare konserten i Milton Keynes, ett steg närmare Foo fighters!


tåg eller bil?

Kan inte bestämma mig om jag ska åka bil till Fagersta imorgon, eller tåg på lördag. Livets svåra beslut.
För övrigt har jag inte packat klart ännu, självklart.


våffeldagen?


Eftersom att kotletterna aldrig ville tina så firas våffeldagen en dag för tidigt istället!


språkhinder

Fördriver tiden medan  jag väntar på Matilda med att försöka konversera lite med min duvkompis. Får dock inte ut så mycket av det eftersom han bara upprepar sitt ho-ho hoo ho-ho hela tiden, jag vet inte om det han säger är jätteviktigt eller om han bara upprepar för att jag ska förstå. Jag tänker mig att det är ungefär som när man ser en hörande som försöker prata svenska med en döv person, och när denne förklarar att han/hon faktiskt inte hör så höjer personen enbart rösten och upprepar samma sak. Lite så tänker jag att duvan gör. Aja, nån vidare värst dialog blir det inte iallafall.


jobba jobba jobba!

Nu ska det sökas jobb!


facebook

Läste nyss en statusuppdatering på facebook som handlade om en frys som inte var tillräckligt kall. Den är egentligen frostfri men just nu är den ändå full av frost och maten däri är inte helt fryst! shit.


Vad gjorde man innan facebook? Hur skulle jag då få veta att denna knappt bekanta persons frys inte fungerar som den ska?!


Dag 03 – Mina föräldrar

Jag har två föräldrar. En mamma och en pappa. Mamman heter Kristina och pappan heter Roger.

De bor i Fagersta och jobbar på Seco Tools båda två, och så mycket mer om det tänker jag inte skriva för det är ju inte överdrivet intressant. För er.

Min pappa är lite som Tony Soprano, eller kanske Brendan Gleeson, hård på utsidan men väldigt mån om sina nära.

Mamma är en stålkvinna, helt seriöst. Det finns ingenting som hon inte klarar. Till exempel så började hon studera vid universitet vid 50+ ålder, hur många pallar det? nej, precis.

Jag har mycket att tacka mina föräldrar för, självklart skulle jag inte vara den person jag är idag om det inte vore för dem. På gott och ont. För jag skyller varenda liten brist i min annars felfria personlighet på dem, självklart.


110324

Jag gillar inte när solen lyser in i lägenheten, för man ser ju varenda dammtuss! Och tro mig, de är många.

Ikväll kommer Matilda hit eftersom att vi ska boka flygbiljetter till London, vore kanske bra om man hann röja liite här i lägenheten innan dess. Blev ju (tyvärr) hemma idag så då kanske jag hinner lite, fast det finns ju annat som är roligare. och viktigare. Som att ladda ifånen (haha fattarni? iphone, fast fåne istället! hihihi) med bra musik för bilfärden upp till sälen till exempel. Tänk om Wasting light släpptes idag istället för i april, det vore något.


tack och godnatt

Har just kollat på sista avsnittet av klass 9A, vet inte riktigt vad man ska säga om det..
 Men om man har typ 10 pedagoger som fokuserar stenhårt på en klass och där tre av dem dessutom är typ Sveriges bästa så är det ju inte överdrivet konstigt att eleverna lyckas. Det speglar ju inte direkt hur den svenska skolan ser ut. Men vem bryr sig om politik!


Nu ska jag iallafall gå och lägga mig, men först en hälsning till min mest engagerade brasilianska läsare:
Catch you on the flipside Gomez!


white limo

Om ni har tråkigt där ute i cyberrymden kan jag rekommendera att ni spenderar några minuter med att titta på detta:
http://www.youtube.com/watch?v=ebJ2brErERQ (helskärm, högsta volym)


minestrone

Idag vankas det minestronesoppa till middag och trots att man kanske inte har så goda minnen från skolmats-minestrone så kan jag lova att det är riktigt gott här hemma!

 

Vill ni ha recept? Tyvärr, jag har ingen aning!


ånej!

Dragqueens världen över gråter blod, en ikon har gått ur tiden!


http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/elizabeth-taylor-dod


Gomez

Jag har bara bloggat sen igår, men ändå vräker det in fanmails från alla världens hörn. Gomez från Brasilien frågar det som alla undrar: "Cissi, you are the most awesome. But everybody wants to know; what do you do for the living?" Gnäll nu inte på Gomez engelska, deras utbildningssystem är inte lika utvecklat som vårt. Hur som helst ställer han en fråga som många säkert legat sömnlösa över; vad jobbar Cecilia Andersson med? va?!
VAD JOBBAR HON MEEED?!?!?!

Lugn allihopa, jag ska förklara.
Eftersom att jag har en liten kurs kvar på min lärarutbildning och den kursen inte börjar förrän i maj så jobbar jag som springvikarie (som det så vackert kallas) på Birgittaskolan. Det är en skola för döva och hörselskadade barn så undervisningsspråket är teckenspråk. Jag tänkte; läraryrket är ju så sjukt lätt så jag gör det lite mer utmanande genom att börja min karriär på ett språk som jag nyss lärt mig! och på den vägen är det. Skämt å sido så är det en väldigt trevlig skola där jag får utvecklas som lärare och dessutom utveckla mina språkkunskaper, win!

Springvikarie är dock inte så roligt som det kanske låter, eftersom att det innebär att man en vecka kan få jobba heltid och nästa vecka nästan stå helt utan jobb. Menmen.

Sådärja, nu kan ni sova gott ikväll när ni vet hur jag fördriver dagarna!


Dag 02 – Mina syskon

Jag har bara ett syskon, min storebror Fredrik. Jag skulle egentligen haft en till storebror, Mikael, men jag fick aldrig träffa honom. Om det finns någon person i hela världen jag skulle vilja träffa så.. Ja, ni fattar.

Iallafall, min bror Fredrik, han är så jävla bra. Okej, jag har fått min beskärda del av hästbett och kobrasting genom åren, men det ingår ju i att vara storebror, så vem bryr sig?

 
Här är Fredrik med sin fina son Winston, en liten kille som haft turen att få en sjukt bra pappa (och mamma också för den delen).

Galet duktig på musik är han också.
Ni tror mig inte? nähä, men kolla in http://www.myspace.com/bruket eller www.alexcarole.com så får vi se vad ni säger sen!


110323

Idag måste jag börja fixa lite inför sälenresan nästa vecka, dvs tvätta kläder och annat skojigt.
Är såklart krasslig så jag orkar väl inte göra så överdrivet mycket, men fixa här hemma ska jag väl klara av.

Läste att Michael Madsen är häktad pga miljonskulder, fan va synd på en sån bra skådespelare. Men iofs., är man med i rädda willy så får man kanske skylla sig själv?


kniven mot strupen?

Zappar förbi Kniven mot strupen och blir så sjukt irriterad på programledarens minspel, värre crazyeyes får man ju leta efter. Det är så sjukt uppenbart att de sagt åt honom att vara som Gordon Ramsay, "kom igen du måste bli arg, annars får vi inga tittare!!!" lame.

 

Nej, gör det rätta och kolla på kunskapskanalen (musikministeriet) istället. Så slår ni över på kanal 11 kl 21.30 (modern family) så har ni kvällen gjord!


Dag 01 – En presentation

Okej, en presentation.

Jag heter Cecilia Andersson. Alla kallar mig Cissi men jag vet inte riktigt varför, jag presenterar mig alltid som Cecilia. Hur som helst, en solig sommardag 1987 föddes jag och världen blev genast lite bättre. Nu vet jag ju iofs inte om dagen var solig, och dessutom föddes jag mitt i natten, men för effektens skull så säger vi att jag föddes en solig sommardag, ok? Jag växte upp i Vad i södra Dalara, en väldigt skyddad uppväxt men otroligt fin. Efter studenten från samhällsprogrammet i Fagersta flyttade jag till Örebro och här är jag kvar.

2006 började jag på lärarutbildningen, och på grund av ett läsårs uppehåll så blir jag färdig nu till sommaren (vt-11). Uppehållet var för att jag ville läsa ett år teckenspråk, och det var en väldigt bra beslut!

Jag tycker väldigt mycket om film, både bra och dåliga, det enda jag inte tål är rom-coms. Musik är också ett intresse, där är dock smaken lite snävare. Förutom det tycker jag om allmänt tantiga saker som t.ex. att baka, pyssla och sticka (men jag är en rocker, på insidan). Men mest av allt tycker jag nog om Foo fighters.

väck!

Läste igenom gamla inlägg i bloggen från 2007-2008, kände inte riktigt att de var värda att ha kvar.

Jag sparade de som handlar om film, eftersom att det är något jag kommer skriva om här i bloggen. Det blev inte så många inlägg kvar, och det är kanske inga superintressanta filmer jag skrivit om, men ändå!

för att komma igång!


Okej, jag är inte alltid världens mest inspirerade människa och behöver därför kanske lite hjälp på traven.

Jag har ingen aning om vad man ska skriva om i en blogg, så jag snodde denna lista och tänker att den kan vara ett bra sätt att börja på! Eller är det töntigt? vafan, blogg överhuvudtaget är ju sjukt töntigt.. men jag är så cool vilket kompenserar upp bloggande till åtminstone en neutral nivå.

Dag 01 – En presentation

Dag 02 – Mina syskon

Dag 03 – Mina föräldrar

Dag 04 – Mina vänner

Dag 05 – Vad är kärlek?

Dag 06 – Dåtiden

Dag 07 – Framtiden

Dag 08 – Ett ögonblick som jag vill minnas för evigt

Dag 09 – Min tro och livsfilosofi

Dag 10 – Det här hade jag på mig i dag

Dag 11 – Min personlighet

Dag 12 – I min handväska

Dag 13 – Den här veckan

Dag 14 – Våra resor

Dag 15 – Mina drömmar och önskningar

Dag 16 – En vanlig dag hemma hos mig

Dag 17 – Mitt favoritminne

Dag 18 – Min favoritfödelsedag

Dag 19 – Detta ångrar jag

Dag 20 – Den här månaden

Dag 21 – Det här är jag bra på

Dag 22 – Det här mina mindre bra på

Dag 23 – Det här gör mig glad

Dag 24 – Det här gör mig ledsen

Dag 25 – Hemma hos mig

Dag 26 – Mina rädslor

Dag 27 – Mina favoritsaker

Dag 28 – Det här saknar jag

Dag 29 – Saker som jag är tacksam över

Dag 30 – Saker som jag vill göra innan jag dör


Jag lovar även härmed att följa listan, och inte göra som alla andra bloggar jag läst och sluta efter typ tre dagar (hoppas jag inte får äta upp dessa ord om någon vecka)!

ett säkert vårtecken!

Glöm krokus och kanadagäss, det säkraste vårtecknet på idrottsvägen är att vår duvkompis är tillbaka!

Han/hon (han tycker jag, det känns bäst) plågade oss i höstas med att sitta och kuttra hela dagarna utanför sovrumsfönstret. Men när vintern kom flög han till varmare breddgrader och det enda som hördes utanför fönstret var bilarna som körde förbi på gatan och alkisarna som bråkade utanför pizzerian nedanför.

Men idag hörs äntligen det välbekanta ljudet: ho-ho hooo ho-ho upprepas gång på gång, och det kan ju bara innebära att min duvkompis är tillbaka! .. undrar om han haft en härlig vinter? 


110322

Nästan tre år sedan förra inlägget, nytt bloggnamn och ny design. Tänkte ge bloggandet en ny chans, vi får väl se hur länge det håller.

Som titeln avslöjar tänker jag blogga om universum, livet och allting. awesome!

RSS 2.0